Citroengras, Gember likeur maken…DIY…

Met oud-jaar gemaakt, deze citroengras met gember. In de ene fles heb ik rietsuiker toegevoegd. In de andere fles heb ik honing toegevoegd. Wanneer ze uitgetrokken was, was ik benieuwd, welke smaak mij meer aanstond. Op 31 januari kon ik ze zeven en bottelen. Zelf vond ik de Citroengras met Gember en Honing het lekkerste. Maar ja, smaken verschillen….Het is ook maar net wat je in huis hebt…..

Gember-Citroengras likeur  

  • Citroengras, 3 stengels per fles
  • Honing of suiker,  ik deed 1 fles met honing en 1 fles met suiker/inmaakjenever
  • Gember grof gesneden
  • Jenever

Aan de slag!

  • Doe de honing, ( of suiker) Gember, en grofgesneden en gekneusde Citroengras in 1 pot.
  • Vul de pot/fles met jenever tot alles onder het vocht staat. ( ik deed 1 fles met jenever, 1 fles met combi jenever/inmaakbrandewijn. Het is maar net wat je in huis hebt. )
  • Zet de pot op een zonnig plekje voor 1 mnd.en elke dag omschudden.
  • Na 1  maand de fles zeven en bottelen en is ze op dronk.  Naarmate fles langer staat, wordt de drank stroperiger zegt men.

Kijk ook eens naar mijn andere recepten om lekkere likeurtjes te maken, je vindt ze hier

Advertentie

Gepubliceerd door

mvdhoorn2015

Glass-and jewelry art

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s