Kruiden oogsten

Nu kan je kruiden drogen in de magnetron, invriezen, etc…. Welkoop heeft hier een mooi hulp-overzicht voor gemaakt.

https://www.welkoop.nl/advies/tuin/plant-en-zorg/smullen-uit-eigen-tuin/kruiden-oogsten-en-bewaren

Maar het oogsten van de tuinkruiden doe ik op de meest simpele manier. Afplukken, wassen, omwikkelen en in een bosje te drogen hangen in de serre.

Zo hangt het klaar voor gebruik in soepen en sauzen…….Intussen ruikt het heerlijk….. en je hebt altijd een klein aardigheidje om weg te geven……

Kruidenbuiltjes, in een takkenbosje gehangen.

Kruidenbuiltje

Glas-oorbellen, een uniek kunstwerkje aan je oor

Glas-oorbellen. Ware kleine kunststukjes van glas aan je oor! Work in progress…. Altijd een feestje om weer nieuwe oorbellen van glas te maken. Het glas mag niet te zwaar zijn, dus moet er eerst een zo klein mogelijk, maar licht en mooi objectje gemaakt worden van glas. Kunstwerkjes. Daarbij streef ik er naar om de 2 objectjes zo veel mogelijk op elkaar te laten afstemmen. Hoe zwaarder het glas, hoe meer kans op oor-stress, wat minder prettig draagbaar is. Het resultaat is altijd mooi. Een glas-oorbel is altijd een uniek kunstwerkje aan je oor.

Glas-oorbellen….work in progress….

Ik maak naast oorbellen ook oorclips, voor degene zonder gaatjes.
Esdoornzaadjes van glas oorbellen

https://etsy.com/shop/madebymirjam voor meer glas-oorbellen of bestel direct per reactie via deze site.

Fossil Vitra Projectje in glas

Ik neem jullie even mee naar een glas-projectje met blaadjes uit de tuin.

Benodigdheden:

 • Glasplaat Bulls-eye glas, 2 cirkel-platen, zodat het 1 schaal kan worden. ( zwart/zwart of zwart/blank) Andere soorten glas is OK, maar zorg dan dat de poeders compatible zijn
 • Poedertjes van glas, compatible met Bulls-eye glas.
 • Poederzeefjes ( ik had ze niet en heb dit ook niet gebruikt, gewoon dun strooien)
 • Haarlak, de goedkoopste. Het gaat er om dat dat de glaspoedertjes er aan vast plakken.
 • Bladeren van planten. Platliggend. Ik gebruikte Gingko en een varen-blad.
 • Vezelpapier/ovenpapier voor op je ovenplaat. ( 1.8 inch dik is het beste)
Fossil Vitra Bladeren in voorbereiding op dit glas-project.

Werkwijze:

 1. Zorg dat je bladeren plat zijn, bv onder een boek of een bloemenpers.
 2. Trek met potlood je cirkel glasplaat over op het ovenpapier. Hierbinnen moeten de bladeren gelegd worden. (alles wat er buiten valt brand weg)
 3. Maak een mooie compositie van de bladeren. Trek met potlood deze compositie over op het ovenpapier. Zo kan je later het bepoederde blad weer goed terugleggen.
 4. Voor het poedercoaten van de bladeren bespray je deze eerst met haarlak. Bepoeder daarna de bladeren dun met de glaspoeders. Bespray weer met haarlak.
 5. Je moet een soort omgekeerd denken> Het glas wordt met de ontwerpzijde naar beneden gebakken. Dat betekend dat het 1e poeder het bovenste poeder op je voltooide glaswerk zal zijn. Dus eerst de transparante poeders plaatsen en daarna de dekkende. Ik wisselde dit af.
 6. Bespray nog een laatste laag haarlak.
 7. Omdat je de compositie heb gemarkeerd kun je makkelijk je bladeren positioneren op het ovenpapier.
 8. Leg hierop glasplaat 1 ( Blank of zwart) en glasplaat 2.
 9. Ik stookte het glaswerk af op 820 graden en dat is full fuse.
De scherven van het Fossil Vitra project.

Wat ging er mis:

Mijn project kwam dus in scherven uit de oven. Er is 1 stukje met een mooie Gingko blad afdruk, wat ik nog kan vervormen tot klein schaaltje. De rest van de glasscherven ga ik vernietigen.

Overpeinzingen wat er mis gegaan kan zijn:

 • Ik had 2 lagen superdun Bull-eye glas genomen, wat uit een niet zo beste glas-partij kwam, wat snel stuk ging. Dit zou een oorzaak kunnen zijn.
 • De bepoederde bladeren gingen te nat van de haarlak in de oven. Dit moet dus droger. Is dit de oorzaak?
 • De poedertjes die ik bij het varen-blad gebruikt hebt, was niet compatable achteraf. Ik had ook een beetje poeder op het 2e Gingko-blad gebruikt, en dit stukje glas is ook stuk gegaan. Persoonlijk denk ik dat dit de hoofdoorzaak was van de scherven.

Volgende keer beter….ik hou jullie op de hoogte.

Op Youtube zijn veel filmpjes te vinden op deze techniek. Iedereen doet het weer anders…….Google naar “Fossil Vitra”.

Maar ik hoop je geïnspireerd te hebben tot deze methode van glas-stoken.

Beursjes maken in Corona-tijd, tips om zelf een knipbeursje te maken.

Het handwerken is in de avond een welkome afleiding, nu er in de Corona-tijd minder gelegenheid is om er op uit te gaan. Ik heb een aantal kleine portemonneetjes gemaakt, gewoon voor de fun om de creativiteit te laten vieren. En met de hand s avonds op de bank was het maken van een knipbeursje een welkom klusje in deze suffe, saaie tijd.

 • De frames kun je op Etsy kopen, zoek dan naar “purse kiss clasp frames”. Ze zijn rond de 5 euro, maar ze zijn er ook van 15 euro. Ik let dan altijd op de verzendkosten en support ook graag de Nederlandse shopjes ( in dit geval: NL-shops verkopen geen frames, helaas, maar mocht je ze vinden…..)
 • De patroontjes zijn ook met gemak op Pinterest te vinden, maar ook in PDF bestand te koop op Etsy. Zelf maak ik zelden gebruik van patroontjes en knip ik naar de hand van het frame-model.
 • Je kan helemaal los gaan in je fantasie; breien, haken, vilten, geborduurd, leer. Top!
 • De kant en klare beursjes verkoop ik op etsy. Immers Je kan niet alles zelf houden….
 • Voor madebymirjam.nl heb ik een aantal pakketjes samengesteld met stofjes en kiss-lock-frames. De voering is naar model voor-geknipt. De maten van de frames verschillen. (Maar het scheelt U dan weer verzendkosten met een buitenlandse shop.) Ik heb nog een paar Kiss-lock-frames op voorraad.
Beursje van Vis-leer. Ik heb vis-leer gekocht van een Ijslandse dame. In Ijsland is het looien van vishuiden nog echt een ambacht. Vis-leer is heel soepel, maar het kost je vingers om het te gebruiken, zo stug is deze zalm-huid. De groene kleur blijft prachtig. In NL wordt Vis-leer vaak gebruikt in de boekdrukkunst. ( als kaft-zijkant)
Vis-leer
Voorbeeldpakketje

Dank je wel 2021….Hello 2022…..

Het einde van het jaar is mijmeren, wat moet er veranderen, wat kan ik verbeteren, wat zijn mijn wensen.

2021 was veel….gewoon veel!

Laat 2022 ook maar veel worden, maar dan anders ……en in positieve vibe. Ik ben benieuwd.

Herfst…Botanisch printen met blaadjes uit de tuin

Een van de eindresultaten van botanisch verven en printen.

Het is Herfst… Botanisch verven met blaadjes uit de tuin is zo verslavend. En de herfst is een mooi seizoen om iets met de blaadjes uit je tuin te doen. En ook leuk om deze aktiviteit met kinderen te doen.

Natuurlijk heb ik me veel ingelezen over het verven met bladeren. Iedereen pakt dat anders aan en het leuke is dat je zelf ook volop kan experimenteren, waardoor elk resultaat er anders uit ziet. En dat is het leuke bij Botanisch printen.

Ik neem je mee naar het proces, zodat je het zelf aan kan passen naar eigen creativiteit:

Benodigdheden:

 • Een oud onderlaken, katoen, ( in repen gescheurd, naar keuze) Zijde kan ook natuurlijk.
 • Hoge pan met zeef die er in past, zodat je m kan gebruiken als stoompan.
 • Bakpapier of cellofaan.
 • touw of elastiekjes.
 • Emmer voor de Ijzersulfaat, om de bladeren in te verzamelen.
 • Bakje voor de aluin om de doeken in beitsen.
 • Aluinpoeder, 1 theelepel op n bakje water.
 • Ijzersulfaat, 1 theelepel op 3 liter warm water, voor de betere kleurafgifte van de bladeren.
 • Bladeren en bloemen uit je tuin.

De Aluinpoeder en Ijzersulfaat kocht ik bij de drogisterij. ( In Leiden is dat Drogisterij Bik op de Doezastraat.) Ijzersulfaat is prijzig, 14 euro per ons. Aluinpoeder kost een paar euro per ons. Ik kocht 20 gram ijzersulfaat en 1 ons Aluin en heb voorlopig genoeg. Kosten waren rond de 5 euro. De emmer Ijzersulfaat en bakje Aluinpoeder kunnen meerdere malen gebruikt worden. (koud water met Ijzersulfaat werkt ook, merkte ik.) Het bakpapier kun je ook hergebruiken als pakpapier met spannende blad-afdrukken.

Bij door-scrollen zie je ook de etuitjes, die van de stof gemaakt zijn.

1. Doe de katoenen lap of lapjes in een bakje water met 1 theelepel Ajuin.
2. Vul een emmer met 3 liter warm water en voeg er ongeveer 1 theelepel Ijzersulfaat toe. Doe er de verzamelde blaadjes in. Om het resultaat van de 1e foto te krijgen liet ik de blaadjes 1 uur weken….maar je kunt natuurlijk experimenteren met deze duur. Ik liet ze soms wel n nacht weken.
3. En dan ga je de uitgelekte blaadjes leggen op de uitgewrongen lap. De 2e lap gebruik je om toe te dekken. Onderop ligt het bakpapier ( of cellofaan, dat kan ook) Het bakpapier zorgt er voor dat de bladeren niet door alle lagen heen blijven printen.
4. Je rolt alles zo stevig mogelijk op en bindt het af met touw of elastiek.
5. Stomen duurt 3 uur, maar ik deed het ook wel korter of langer. Na het stomen kan je het rolletje nog een nachtje laten rusten, dan zijn de kleuren wat intenser. Maar je kan na het stomen ook het bladerpakketje direct uitpakken. Tip is om wel om een soort journaal bij te houden, wat je doet.
6. Het uitpakken van de bladeren is spannend. …..

Het ontdekken van welke bladeren het goed doen in een print is elke keer weer een uitdaging. Ook merkte ik dat ik meer kennis kreeg van bladeren en plantjes. Botanisch printen is vooral heel verslavend om te doen….

En nu nog bedenken wat je van deze lapjes gaat maken….maar wie wil er nu niet een etui-tje of geurzakje van een mooi botanisch printje van de plantjes uit je tuin? (door-scrollen naar beneden, de etuis, die ik gemaakt heb zijn ook te koop)

Zie ook mijn eerdere projecten: Verven met planten uit de tuin en Vilten met de krant en Camping-craft Botanisch vilten.

Bijhouden van de experimenten tijdens het botanische verven blijkt wel waardevol.
Etui-tjes gemaakt van botanische print-stof.
20211116_140546

Etui gemaakt van Botanische print en bestempeld, 14 x 21 cm.

Etui, licht groen, gemaakt van botanische print-stof en bestempeld met molecules, vogeltjes, huisjes, etc. De binnenkant is gevoerd met dezelfde stof. Met een klimmend mannetje aan de clip. De maat is 14 x 21 cm. De prijs is in NL incl verzendkosten.

€ 15,00

20211116_142812

Groot etui 24 x 19 cm.

Groot etui in lichtgroen, gemaakt van botanische print stof. De binnenkant is ook gevoerd met deze stof. De achterkant heeft een extra zakje. De maat is 24 x 19 cm. Met muzieknoot aan aan de clip. De prijs is incl. verzendkosten in NL.

€ 15,00

20211116_144214

Etui, Waarom moeilijk doen! 19 x 13 cm.

Etui, gemaakt van botanische print. “Waarom moeilijk doen!” maat 19 x 13 cm. Met klimmend mannetje aan de sluitingsclip. In NL is de prijs incl. verzendkosten.

€ 15,00

20211116_145413

Etui 18 x 15 cm met muzieknoot aan clip

Etui, gemaakt van botanische print, waarvan de binnenkant ook gevoerd is met dezelfde stof. Maat 18 x 15 cm. Aan de clip zit een muzieknoot bevestigd. De prijs is incl. verzendkosten in NL.

€ 15,00

20211116_150340

Pennen-etui 21 x 10 cm.

Pennen-etui, gemaakt van botanische print, waarvan de binnenkant ook gevoerd is met zelfde stof. Maat is 10 X 21 cm. Prijs is incl. verzendkosten in NL

€ 15,00

20211116_151146

Etui 19 x 12 cm

Etui, in de maat van 19 x 12 cm, gemaakt van botanische print-stof met de planten uit de tuin. Het etui is gevoerd met de zelfde print-stof. Ook goed te gebruiken als pennen-etui. De prijs is in NL incl. verzendkosten.

€ 15,00

20211116_152053

Etui 19 x 11 cm met klimmend mannetje aan de clip

Etui, gemaakt van botanische print-stof, met de binnenkant gevoerd. De maat is 19 x 11 cm, dus ook goed te gebruiken als pennen-etui. De prijs is incl verzendkosten in NL.

€ 15,00

WEBSHOP madebymirjam.nl:

Wat leuk dat je een kijkje komt nemen bij de molecules van drankjes en biologie
in de madebymirjam.nl webshop
Naast dat ik mijn artikelen op Etsy wereldwijd verkoop, wil ik ze ook hier in NL aanbieden.

Verzenden is natuurlijk nooit gratis. Ik verzend in NL met PostNL met een een brievenbuspakje voor E 4,10 en dit is bij de prijs inbegrepen.

Wanneer U woonachtig bent in een ander land dan NL, gelieve voor de aankoop even te contacten met mij.

Het privacy en shopbeleid vindt U hier:

Molecule sieraden van drankjes

Chocolade molecule oorbellen in brons

Hou je ook zo van Chocolade? De geur, de smaak, en de verwennerij? De Lengte van de Chocolade Molecule oorbel is ongeveer 5-6 cm. Gewicht van de oorbel is minder dan 1 gram, dus geen oor-stress. De Molecules zijn handgemaakt door mij middels het 3D proces van bio-afbreekbaar filament. Het is een eigen ontwerp. Een mooie symbolische gift voor een chocolade-liefhebber. Mijn sieraden worden verstuurd in een handgemaakte cadeauverpakking.

€ 19,00

Chocolade Molecule oorbellen in zwart

Chocolade is er natuurlijk ook in de bijna zwarte kleur. Hou je ook zo van deze donkere Chocolade? De geur, de smaak, en de verwennerij? De Lengte van de Chocolade Molecule oorbel is ongeveer 5-6 cm. Gewicht van de oorbel is minder dan 1 gram, dus geen oor-stress. De Molecules zijn handgemaakt door mij middels het 3D proces van bio-afbreekbaar filament. Het is een eigen ontwerp. Een mooie symbolische gift voor een chocolade-liefhebber. Mijn sieraden worden verstuurd in een handgemaakte cadeauverpakking.

€ 19,00

Thee Molecule oorbellen in brons

Deze leuke molecule oorbellen zijn een symbolische gift voor een thee liefhebber. De lengte van de Thee molecule oorbellen is 6 cm. De breedte is ruim 2 cm. Ze zijn erg licht om te dragen, nauwelijks 1 gram, dus geen oor-stress. De Thee Molecules zijn handgemaakt en een eigen ontwerp van mij. Ik maak het via het 3D proces van bio-afbreekbaar filament. Ik startte in Corona-tijd met de 3D-techniek en schreef er op WordPress een blogpost over: https://wordpress.com/post/madebymirjamblog.wordpress.com/8640

€ 19,00

Thee Molecules in zwart

Deze leuke molecule oorbellen zijn een symbolische gift voor een thee liefhebber. De lengte van de Thee molecule oorbellen is 6 cm. De breedte is ruim 2 cm. Ze zijn erg licht om te dragen, nauwelijks 1 gram, dus geen oor-stress. De Thee Molecules zijn handgemaakt en een eigen ontwerp van mij. Ik maak het via het 3D proces van bio-afbreekbaar filament. Ik startte in Corona-tijd met de 3D-techniek en schreef er op WordPress een blogpost over: https://wordpress.com/post/madebymirjamblog.wordpress.com/8640

€ 19,00

Koffie Molecule oorbellen in zwart

Hou je van de geur van koffie? Hou je van koffie, cappuccino, coffee? Lengte van de oorbellen = 5 cm Gewicht van de oorbel is minder dan 1 gram, dus geen oor-stress. De Molecules zijn handgemaakt door mij middels het 3D proces van bio-afbreekbaar filament. Het is een eigen ontwerp. In Corona-tijd kocht ik een 3D-printer en schreef hier een blogpost over op WordPress. (madebymirjamblog) Een mooie symbolische gift.

€ 19,00

Koffie Molecule oorbellen in goudbrons

Hou je cappuccino, Latte, koffie? Lengte van de oorbellen; 5 cm Gewicht van de oorbel is minder dan 1 gram, dus geen oor-stress. De Molecules zijn handgemaakt door mij middels het 3D proces van bio-afbreekbaar filament. Het is een eigen ontwerp. Een mooie symbolische gift voor elke koffie-liefhebber. Al mijn juweeltjes worden verpakt in een handgemaakt zakje.

€ 19,00

Champagne Molecule oorbellen in zwart

Met deze champagne molecule oorbellen wil iedereen toch met je toasten? De Champagne molecule oorbellen zijn 5 cm lang. En zijn superlicht in gewicht, Geen oor-stress bij 1 gram of minder. De Molecules zijn handgemaakt en ontworpen door mij middels het 3D proces. Ik wens je alle goeds en toast met deze champagne molecule oorbellen voor 2022 en de rest van je leven.

€ 19,00

Champagne Molecule oorbellen in goudbrons

Laten we toasten op 2022 met deze champagne molecule oorbellen. De Champagne molecule oorbellen zijn 5 cm lang. En zijn superlicht in gewicht, Geen oor-stress bij 1 gram of minder. De Molecules zijn handgemaakt en ontworpen door mij middels het 3D proces. ( zie ook blog op WordPress madebymirjamblog)

€ 19,00

Rode wijn molecule oorbellen in rood zwart

Rode wijn molecule oorbellen, laten we proosten op 2022 met dit, molecule sieraad in zwart en rood. Het rode wijn molecule heeft n mooie vorm, wat zeker naar meer smaakt. De lengte van deze oorbellen is 5 cm.

€ 19,00

Witte Wijn molecule oorbellen in wit zwart

Het witte wijn molecule heeft n mooie vorm, wat zeker naar meer smaakt. Laten we toasten op 2022….. Lengte van de oorbellen is ongeveer 5 cm. Ze geven geen oor-stress, want ze wegen minder dan 1 gram. De Molecules zijn handgemaakt door mij middels het 3D proces van bio-afbreekbaar filament.

€ 19,00

Whiskey Molecule oorbellen in goudbrons

Whisky molecule oorbellen, de smaak van Whisky, amphipathic molecules met aroma van guaiacol. Whisky is gedistilleerd uit 70% alcohol uit de basis van 3 ingredienten: graan gist en water. De smaak van Whisky komt hoofdzakelijk door de Amphipatic molecules, zoals het aroma van Quaiacol. Verder is van belang hoe het graan gedroogd is, of het op eiken vaten is gestookt. De lengte van de Whiskey oorbellen is 5 cm. Ze zijn erg licht om te dragen, nauwelijks 1 gram, dus geen oorstress. De Whiskey Molecules zijn handgemaakt door mij middels het 3D proces van bio-afbreekbaar filament. Het is een eigen ontwerp.

€ 19,00

Whiskey Molecule oorbellen in zwart

Whisky molecule oorbellen, de smaak van Whisky, amphipathic molecules met aroma van guaiacol. Whisky is gedistilleerd uit 70% alcohol uit de basis van 3 ingredienten: graan gist en water. De smaak van Whisky komt hoofdzakelijk door de Amphipatic molecules, zoals het aroma van Quaiacol. Verder is van belang hoe het graan gedroogd is, of het op eiken vaten is gestookt. De lengte van deze zwarte Whiskey oorbellen is 5 cm. Ze zijn erg licht om te dragen, nauwelijks 1 gram, dus geen oorstress. De Whiskey Molecules zijn handgemaakt door mij middels het 3D proces van bio-afbreekbaar filament. Het is een eigen ontwerp.

€ 19,00

Wodka Molecule oorbellen

De unieke bartender gift of een cadeau voor een liefhebber van cocktails. Ik maakte de moleculen op de 3D printer, het is een eigen ontwerp. De oorbellen zijn rond de 5 cm lang. En ze wegen fijn licht, dus geen oor-stress. Ik maak er altijd een handgemaakt zakje bij.

€ 19,00

Molecule Rum oorbellen

Het perfecte cadeau voor de cocktail-liefhebber… De Rum molecule oorbellen zijn 6 cm lang. En zijn superlicht in gewicht, Geen oor-stress bij 1 gram of minder. De Molecules zijn handgemaakt en ontworpen door mij middels het 3D proces. Handgemaakt, dus bijna perfect.

€ 19,00

Gin Molecule oorbellen

En nog een top-cadeautje voor een cocktail-liefhebster. De Gin molecule oorbellen zijn 5 cm lang. En zijn superlicht in gewicht, Geen oor-stress bij 1 gram of minder. De Molecules zijn handgemaakt en ontworpen door mij middels het 3D proces. Ik wens je alle goeds voor 2022 met deze leuke cocktail-oorbellen

€ 19,00

Molecule sieraden in de Biologie

Oxytocine ketting

Oxytocine molecule ketting, of te wel het knuffelhormoon sieraad, Oxytocine is ook wel het happy hormoon genoemd. Het Oxytocine hormoon is een neurotransmitter en heeft een belangrijke rol bij het verbinden van sociale contacten met gevoelens van plezier. Het speelt een centrale rol bij moederbinding, vriendschappen, borstvoeding en romantische interacties, evenals bij seksualiteit. Ook bij het verrichten van zorgtaken wordt er meer oxytocine aangemaakt. Omdat oxytocine ook een belangrijke rol speelt bij de hechting van opvoeder en kind, wordt het ook wel het knuffelhormoon genoemd. Waar oxytocine binnen de eigen groep de binding versterkt, kan het richting andere groepen agressief gedrag in de hand werken, vooral als deze groepen als bedreigend worden ervaren. Oxytocine wordt geproduceerd in de hypothalamus. Het wordt vervolgens getransporteerd naar en opgeslagen in Herringlichaampjes bij axon-uiteinden in de neurohypofyse en kan hier worden afgegeven. Oxytocine heeft een aantal functies, waaronder contractie van glad spierweefsel (bijvoorbeeld de baarmoeder), en het regelen van de toeschietreflex bij borstvoeding. Oxytocin molecule is 14 cm breed.. Hoogte van het molecule is 8 cm. Het collier valt mooi om de hals met 51 cm. Hoe ik de molecules maak? Ik heb er een blogpost over geschreven in Corona-tijd op WordPress: https://wordpress.com/post/madebymirjamblog.wordpress.com/8640 Oxytocin is een groot molecule, dus veel uitzoekwerk en aangevuld naar eigen artistiek inzicht. De Molecules zijn handgemaakt door mij middels het 3D proces van bio-afbreekbaar filament. Het is een eigen ontwerp.

€ 35,00

Endorfine molecule ketting

Endorfine molecule ketting is een neurotransmitter sieraad met pijnstiller hormoon. Endorfine is ook een microbiologisch opiaat met pijnstillende eigenschappen, maar heeft ook een rol bij liefde orgasme, opwinding. Endorfines worden geproduceerd door de hypofyse (hypothalamus bij gewervelden) tijdens lichamelijke inspanning, opwinding, pijn, pittig eten, liefde en een orgasme. Ze lijken op opiaten in hun vermogen om pijnstilling te veroorzaken evenals een gevoel van welbevinden en geluk. Het Endorfine molecule is groot en ik vond hem het mooist in een V-vorm. Endorfine molecule is 8 cm.breed Hoogte van het molecule is 16 cm. Het collier valt mooi asymmetrisch in V-vorm om de hals met 45 cm of 18 inch.

€ 35,00

Melatonine Molecule oorbellen

Prachtige zwarte oorbellen van het Melatonine molecule. De Lengte van deze schone slaapster en Melatonine Molecule oorbel is ongeveer 6 cm. Gewicht van de oorbel is minder dan 1 gram, dus geen oor-stress. Melatonine is een hormoon dat bij mensen in de epifyse ( pijnappelklier) geproduceerd wordt uit serotonine en wordt in wisselende hoeveelheden ( afhankelijk van dag-nacht) aan het bloed en hersenvocht afgegeven. Neemt de blootstelling aan licht af, dan komt de natuurlijke productie van Melatonine weer op gang. Voor het lichaam is dit dan weer het signaal om de dag-activiteiten te verminderen en zich voor te bereiden op de nacht. Melatonine komt van het Griekse melas, wat ‘zwart’ (=donker) betekent – melatonine is op zijn hoogst geconcenteerd in de nacht. Bij Jet-laggs en depressie is het melatonine-hormoon ontregeld.

€ 19,00

Serotonine Molecule oorbellen in zwart

Serotonine is een modern symbool van geluk. Serotonine molecules hebben interacties met receptoren in ons brein voor gevoelens van geluk en blijheid.. Het molecuul heeft ook een elegante vorm. Lengte van het serotonine molecule oorbel is 4 cm. Breedte 2 cm . Het gewicht is minder dan 1 gram voor 2 oorbellen, superlicht dus absoluut geen oor-stress. De Serotonine oorbellen zijn handgemaakt door mij middels het 3D proces met biologisch afbreekbaar filament. ( een soort hergebruikt product) De oorhaakjes zijn zwart grijs staal en nikkelvrij Serotonine is een heel belangrijk stofje in onze hersenen. Het is een neurotransmitter. Deze heeft grote invloed op onze stemmingen, seksueel gedrag, pijntransmissie, slaapgedrag en ons eetgedrag. Serotonine wordt gemaakt uit eiwitten, die in onze voeding voorkomt en worden dan afgebroken tot aminozuren. Een belangrijk aminozuur is tryptofaan. Hieruit wordt 5 http gemaakt en dat wordt in de lever en hersenen omgezet tot serotonine. Ik ga het niet ingewikkelder maken, maar ik weet wel hoeveel ellende het teweegbrengt wanneer je een tekort aan serotonine hebt. Depressie, somberheid, zijn geen fijne zaken. Ik wens je alle geluk met deze serotonine oorbellen Het sieraad wordt verpakt in een handgemaakt zakje.

€ 19,00

Dopamine Molecule oorbellen in zwart

De Dopamine oorbellen zijn 5 cm lang. En zijn superlicht in gewicht, Geen oor-stress bij 1 gram of minder. De Molecules zijn handgemaakt door mij middels het 3D proces. Handgemaakt, dus niet perfect. Ik wens je alle goeds met deze Dopamine ( of combi Dopamine/Serotonine) voor 2022 en de rest van je leven. De oorbellen wordt verpakt in een mooi handgemaakt zakje.  Iedereen die wel eens depressief is geweest, weet het belang van Dopamine. De Neurotransmitter Dopamine werkt in het pleziercentrum van ons brein. Het motiveert ons tot plezierige activiteiten zoals eten, kussen, verliefdheid en ……met nieuwe dingen experimenteren……. Ook heeft het een functie bij plezier, bewegings-controle en geheugenattenties.

€ 19,00

Gaba molecule oorbellen

Gaba molecule oorbellen relaxen, ZEN hormonen DNA juweeltje, Zomer Yoga sieraad, Psychologie, Biologie chemie sieraden, neurotransmitter. Gamma-aminoboterzuur (meestal afgekort tot GABA) is een γ-aminozuur dat in het menselijk lichaam fungeert als neurotransmitter. In zuivere toestand is het een wit kristallijn poeder, dat goed oplosbaar is in water. GABA heeft een belangrijke functie in de hersenen en relaxt. De Gaba oorbellen zijn 5 cm lang. Ze wegen minder dan 1 gram, dus geen oor-stress. Het molecules zijn handgemaakt en ontworpen door mij met behulp van het 3D-proces met biologisch afbreekbaar filament. Ik ben pas in Corona-tijd begonnen met 3D-printen en heb hierover een blogpost geschreven op WordPress. https://wordpress.com/post/madebymirjamblog.wordpress.com/8640

€ 19,00

Memory molecule oorbellen

Acetylcholine (ACT) is een neurotransmitter, die betrokken is bij impulsoverdracht van de zenuwcellen naar de skeletspieren. Ook brengt het prikkels over waardoor bijvoorbeeld de regeling van de peristaltiek van de darmen, de oogpupil wordt verwijdt of vernauwt of bepaalde bloedvaten wijder wordt, waardoor de bloeddruk daalt. Acetylcholine is verantwoordelijk voor het branderige gevoel van een steek van een wesp of bij. En bij stoppen met roken of andere verslavingen zorgt ACT voor verhoogde prikkels, zoals onrust , irritaties, angst, slapeloosheid, depressie en concentratieproblemen. Daarom wordt Acetylcholine ook wel het memory molecule genoemd. De Acetylcholine molecule oorbellen zijn 5 cm lang. En zijn superlicht in gewicht, Geen oor-stress bij 1 gram of minder. De Molecules zijn handgemaakt en ontworpen door mij middels het 3D proces. ( zie mijn post op WordPress madebymirjamblog) Handgemaakt, dus niet perfect.

€ 19,00

Adrenaline molecule oorbellen

De Adrenaline molecule oorbellen zijn 5 cm lang. En zijn superlicht in gewicht, Geen oor-stress bij 1 gram of minder. De Molecules zijn handgemaakt en ontworpen door mij middels het 3D proces. ( WordPress madebymirjamblog) Adrenaline is een hormoon en neurotransmitter en kan in grote hoeveelheden door het lichaam razen, wanneer we stress ervaren. Ook bij kou, hitte, honger, dorst, en pijn, bij fysieke inspanning, kan de Adrenaline-productie verhoogd zijn. Wanneer stress lang duurt en de adrenaline voortdurend in grote hoeveelheden langdurig door het lichaam raast, berokkent het schade..

€ 19,00

Psilocybine molecule oorbellen

De psilocybine molecule oorbellen zijn 6 cm lang. En zijn superlicht in gewicht, Geen oor-stress bij 1 gram of minder. De Molecules zijn handgemaakt en ontworpen door mij middels het 3D proces. Ik begon pas in Corona-tijd met 3D-print en schreef hier een blogpost over op WordPress. https://wordpress.com/post/madebymirjamblog.wordpress.com/8640 Handgemaakt, dus niet perfect. Psilocybine molecule oorbellen, wetenschap chemisch sieraad, Psychedelisch paddo drug, Deze Magische paddenstoelen hebben mogelijk een effect op depressie behandeling. Ik hoop het! Want het is een rot-ziekte. Voor een goed behandeling is er nog veel onderzoek nodig! Gelukkig wordt al veel onderzoek hiernaar gedaan in Nederland.

€ 19,00

Borstvoeding molecule oorbellen in zwart wit

Moedermelk wordt geproduceerd door de melkklieren in de borsten. De hormonale regeling van de lactatie bestaat uit twee fasen: de melkproductie door de alveolaire cellen en de melksecretie. De melkproductie is een continu proces. De secretie en productie door alveolaire cellen vindt tegelijkertijd plaats. Maar beide processen worden afzonderlijk geregeld. Bij melkproductie door cellen is prolactine, dat door de adenohypofyse wordt afgegeven, van groot belang. Bij de secretie is oxytocine, dat juist door de neurohypofyse wordt afgegeven, belangrijk. En van oxytocine worden we allemaal blij. Hoe mooi is dat als je dat aan je baby kunt meegeven. De oorbellen zijn een eigen 3d ontwerp De molecule oorbellen zijn ongeveer 5 cm lang. En zijn superlicht in gewicht, Geen oor-stress bij 1 gram of minder.

€ 19,00

DNA oorbellen in zwart, gedipt in goud

Elke DNA oorbel is anders, evenzo als elk menselijk DNA verschillend is. De DNA oorbellen zijn ontworpen door mij en middels het 3D proces van bio-afbreekbaar filament uitgeprint. lengte: 5.5 cm Breedte: 1 cm Gewicht: minder dan 1 gram

€ 19,00

DNA molecule oorbellen in zwart

DNA is de belangrijkste drager van ons erfelijk materiaal. Het is het molecuul dat bepaalt welke haar- of huidskleur je hebt, maar ook welke erfelijke ziekten je kan krijgen. Elke DNA oorbel is anders, evenzo als elk menselijk DNA verschillend is. De DNA oorbellen zijn ontworpen door mij en middels het 3D proces van bio-afbreekbaar filament uitgeprint. lengte: 5.5 cm Breedte: 1 cm Gewicht: minder dan 1 gram

€ 19,00

Camping-craft botanisch vilten

Leuke vakantie-knutsel, waar je maar weinig voor nodig hebt en later een leuke vakantieherinnering aan overhoudt. Ook een leuke vakantie-activiteit met kinderen

Benodigdheden: ( als je goed kijkt hoef je maar 3 dingen van thuis mee te nemen)

 • leuk blaadje of bloemetje uit de vakantie-streek, madeliefjes, lavendel, Ginkgo
 • lapje wit of ecru naaldvilt
 • lapje grover ecru of wit katoen
 • 2 lapjes noppenfolie en een handdoek
 • heet water en afwasmiddel of groene zeep

Aan de knutsel:

 1. leg Noppenfolie met nopjes omhoog.
 2. Daarbovenop het lapje naaldvilt, wat uitgetrokken, zodat het transparanter wordt.
 3. Leg op het naaldvilt de blaadjes of bloemetjes.
 4. Leg hier bovenop het stukje katoen.
 5. En leg hier weer een lapje noppenfolie op met de noppen naar beneden.
 6. Maak het lapje in zijn geheel nat met heet sopwater, met daarin een flinke scheut afwasmiddel of groen-zeep opgelost.
 7. Ga dan het lapje masseren, wrijven en na ongeveer 5-10 minuten zul je merken dat het geheel aan elkaar gevilt is. Je ziet een vage afdruk van de bloemetjes/blaadjes.
 8. Spoel het lapje uit met koud water tot al het zeep er uit is. En drogen maar aan de camping-waslijn!
 9. Maak van je lapje iets, dat kan thuis of op je vakantie-adres: Een geurzakje, of klein wand-objectje, of een vlaggenlijntje of zakje om je zeeglas in te bewaren, als leuke vakantie-herinnering.
 10. Tadatada!
Vakantie-knutsel Botanisch vilten
De geurzakjes zijn ook een aandenken geworden aan deze zomer van 2021. Er waren korte trips naar Makkum, Hindelopen en Stavoren en naar Schravendijke en Exloo.

Hoe ik mijn teksten in de stof druk, lees je in de vorige blog-post…………..

Wat nemen jullie mee op vakantie? Wat ik zo-al meeneem lees je hier…..

….En misschien verzend ik wel jouw sieraad uit mijn madebymirjam.nl webshop in zo’n mooi zakje…..

Zelf je textiel labels maken

Natuurlijk kun je altijd textiel labels bestellen en laten afdrukken, maar het is heel eenvoudig en goedkoper om zelf opstrijk-labels te maken. Ik laat even zien hoe ik deze naam-labels of opstrijk-labels maak.

Ga naar Word: – Invoegen – Word-Art

Type hier je naam of label in.

Ga in Word naar opmaak. Kies Functie draaien, en kies verticaal spiegelen.

Kopieer daarna je label een A4-tje vol.

En print dit uit op een vel transferpapier ( Action of Bruna)

Klaar……en opstrijken maar.

Je kan ze ook op een stukje katoen strijken en dan als flapje tussen 2 lagen stof innaaien.

Zelf textiel-labels maken

Ik gebruik mijn textiel-labels voor mijn cadeau-zakjes, die ik maak voor mijn verpakking als mensen iets kopen in mijn etsy-shop madebymirjam en in mijn webshop van madebymirjam.nl.