Hoe maak je nou Kilncasting, wordt me wel eens gevraagd…..

Kilncasting. Bij deze techniek wordt er een mal gemaakt (meestal uit gips) van een model wat gemaakt is van een ander materiaal. De mal wordt gevuld met stukjes glas en vervolgens in de oven geplaatst (meestal 800 tot 1000°c). Bij het smelten van de glasstukjes vormen deze zich naar de vorm van de mal. Omdat je bij deze techniek het gips moet vernietigen, voor je het beeld van glas kan bewerken, ontstaan er alleen unica’s. En dat maakt nu een beeld van glas vaak zo duur. EXTO

glas 022-1 glas 023-1  Fleur MbM wijwatervaatje moeder en kind glas

Advertentie

Gepubliceerd door

mvdhoorn2015

Glass-and jewelry art

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s