Valencia op 9 october

Op 9 oktober wordt de Día de la Comunidad Valenciana gevierd. En dat is heel bijzonder om mee te maken. Ga je in de herfst naar Valencia, probeer dan deze feestdag mee te pakken. 

Hier wat info over deze feestdag

Elk jaar wordt er op 9 oktober de Día de la Comunidad Valenciana gevierd. De stad Valencia bestaat sinds 1238 en de oprichting van de stad Valencia wordt op deze dag gevierd. Op 9 oktober 1238 werd Valencia veroverd door de Christenen, onder leiding van Jaime I, nadat hier vijf eeuwen lang de Arabieren heersten.

HOE wordt het gevierd

Jaarlijks worden er veel evenementen georganiseerd in Valencia op 9 oktober. Elk jaar wordt er een processie gehouden waarin de burgemeester, het kabinet, de geestelijkheid, het leger etc. meelopen en de eeuwenoude vlag van Jaime I. door de stad wordt gedragen.

Op 8 october is er in de tuinen van Turia een zeer groot knalvuurwerk. Erg mooi.

Op 9 october trekt dus de processie door de stad. Er worden langs de route witte stoeltjes neergezet. Die kan je huren voor 4 euro. Dat is toch wel raadzaam, want de optocht duurt 3 uur. Dat het om regionale trots gaat is goed te zien tijdens de optocht of  processie. Hele families lopen mee, met oma’s, kleinkinderen. De vrouwen lopen voorop. De mannen er achter. En daarna de muziek.

Verder is het ook nog een soort Valententijnsdag. De dames krijgen cadeautjes van de heren in de vorm van kleine marsepeintjes in schattige zakjes en een enkele roos.

Hier een impressie

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Advertentie

Gepubliceerd door

mvdhoorn2015

Glass-and jewelry art

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s