Leidse Lammetjes luiden de Lente in

Ze staan er weer…..De lammetjes op Cronenstein…..Het is Lente in Leiden.

Wanneer de 1e lammetjes in de wei verschijnen is het voor veel mensen een teken dat het lente is. Meestal wordt de ooi in november gedekt en lammert ze zo’n 150 dagen later. In maart /april worden de 1e lammetjes geboren. Lammetjes blijven heel lang dartel en springerig, zelfs tot anderhalf jaar na hun geboorte. Dus wanneer ze voor het eerst meegaan in de kudde hebben ze nog geen kuddegedrag. En dat is een spannend moment voor de herder. De lammetjes vliegen alle kanten op.

Kees, onze Bordercollie, mocht helpen vandaag.  Kees heeft hiervoor een schapencursus gevolgd in Voorhout. Hij gaat ook geregeld op herhalingscursus, om de commando’s te oefenen. Het was dus ook feest voor Kees vandaag……..

 

 

Advertentie

Gepubliceerd door

mvdhoorn2015

Glass-and jewelry art

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s